Φρούτα & Λαχανικά

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Θέλεις να έχεις ενέργεια, ευεξία, καλή φυσική κατάσταση και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό..;

Πρόσθεσε στις καθημερινές σου συνήθειες τις απαραίτητες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και νιώσε πολύ σύντομα τη διαφορά στο σώμα σου, μα πάνω από όλα στη διάθεσή σου!

Αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών, όπως, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και φυτοχημικές  ενώσεις, τα οποία συμβάλλουν δραστικά στην προστασία του οργανισμού και των βασικών οργάνων από χρόνιες ασθένειες, διατηρώντας την υγεία σου, σε άριστη κατάσταση.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, συνεισφέρουν στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου.

Είναι σπουδαίοι σύμμαχοι του πεπτικού και σκελετικού συστήματος, διατηρούν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και εξομαλύνουν τη λειτουργία του εντέρου, λόγω της αυξημένης ποσότητας φυτικών ινών που περιέχουν.

Η αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και τονώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά, διατηρούμε ένα ισορροπημένο βάρος, ενισχύουμε την υγεία του της όρασης, του αναπνευστικού συστήματος, του δέρματος και των μαλλιών.

Στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Πώς θα το πετύχεις..; Αν συνοδεύεις καθημερινά το κάθε κύριο γεύμα σου με μία πολύχρωμη ατομική σαλάτα και καταναλώνεις στο ενδιάμεσο των γευμάτων σου ένα – δύο διαφορετικά φρούτα, ο στόχος επετεύχθη!

Αν πάλι δεν είσαι φανατικός υποστηρικτής των φρούτων & των λαχανικών, υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι για να σου αλλάξουν την άποψη και να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου 😉 Οι φυσικοί χυμοί και τα smoothie!  

Πρόσφερε στον οργανισμό σου ένα δυναμικό boost ενέργειας, ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις με πολύχρωμους συνδυασμούς και το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα σου το ανταποδώσει με τον καλύτερο τρόπο!  

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρούτα & Λαχανικά

Θέλεις να έχεις ενέργεια, ευεξία, καλή φυσική κατάσταση και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό..; Πρόσθεσε στις καθημερινές σου συνήθειες τις απαραίτητες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και νιώσε